Întrebări frecvente

image
IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății

Avem răspunsuri la întrebările Dumneavoastră

Accesînd întrebările din această secțiune veți putea afla mai multe informații despre investigațiile și analizele de laborator efectuate în IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală. Pentru comoditatea Dvs. ele au fost grupate pe categorii.

În cazul în care aveți o întrebare, care nu se regăsește în lista de mai jos, vă rugăm să ne contactați folosind formularul de înregistrare a întrebărilor. Noi vom încerca în timp cît mai rapid să va răspundem la întrebările Dvs.

 • Care este procesul de internare în Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății?

  Internarea pacienților pentru acordarea asistenței medicale spitalicești, se efectuează necondiționat, cu respectarea prevederilor actelor normative în vigoare.
  Internările programate se efectuează în baza biletului de trimitere-extras F-027/e completat de medicii din teritorii (specialiști sau medici de familie)
  Internarea programată se realizează în intervalul orar 08:00 – 15:30
  În vederea internării, pacientul trebuie să prezinte la următoarele documente (condiții obligatorii de internare):
  • Documente de identitate;
  • cu bilet de trimitere eliberat de medicul de familie;
  • cu bilet de trimitere eliberat de medicul specialist de profil;

 • Aflându-ne peste hotare, cum putem interna o persoană în vârstă?

  Persoanele neasigurate sau cele asigurate, care se adresează în instituție fără programare pot beneficia de spitalizare contra plată. La adresarea directă pentru internare fără programare, cheltuielile sunt achitate de către pacient, după informarea acestuia despre posibilitatea şi modul de a beneficia de servicii medicale gratuite, cu consemnarea acordului privind prestarea serviciilor medicale contra plată în documentația medicală. (Normele metodologice de aplicare a Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală. Capitolul II, p. 110) Internările contra plată vor fi efectuate în limita locurilor disponibile.
  • pentru pacienții spitalizați contra plată: pacientul va semna contractul de prestări servicii medicale contra plată și va prezenta dovada plății efectuate (bonului de plată).

 • Ce tipuri de servicii medicale oferă Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății?

  Spitalul oferă o gamă variată de servicii medicale, inclusiv asistență specializată pentru cazurile complexe, reabilitare neurologică, ortopedică și cardiologică, precum și îngrijire geriatrică.

 • Există posibilități de internship sau stagii pentru studenți la Spitalul Clinic?

  Spitalul oferă posibilități de internship și stagii pentru studenții instituțiilor de învățământ superior și mediu de specialitate. Detalii suplimentare pot fi obținute prin contactarea departamentului de resurse umane.

Trimite un mesaj

Aveți o întrebare

Vă rugăm să ne contactați folosind formularul de înregistrare

image