12 Mai 2020 Ziua Internațională a Nurselor !!!

image


Ziua Internațională a Nurselor
                         200 ani de la nașterea lui Florence Nightingale
             120 ani de la înființarea Consiliului Internațional al Nurselor
                          2020  Anul Internațional  Nursing Now
        Anul Nursei și Moașei
            “Nursele o voce pentru a conduce
              – nursing-ul pentru sănătate în întreaga lume”
                     Multstimatele noastre colege!

 

       Astăzi este o zi extrem de importantă pentru SC MSMPS, sistemul de sănătate din R.M și pentru sistemul de sănătate Mondial, din care facem parte și noi.
       Ziua Internațională a Asistentelor Medicale, proclamată de Organizația Mondială a Sănătății, marcînd mportanța asistentelor medicale în acordarea serviciilor medicale popoarelor în plan mondial.
       Toate manifestările sunt consacrate Zilei Internaționale a Asistentelor Medicale și închinate Bicentenarului de 200 ani de la nașterea Forence Nightingale, o personalitate care prin atitudinea comportamentului și inteligența sa a marcat sistemul de sănătate în Plan Mondial, consacrînduse totalmente viața, acordării asistenței medicale.Un exemplu demn de urmat pentru toți lucrătorii medicali din întreaga lume.
       Activitatea asistentei medicale este în complexitatea actului medical, este extrem de importantă în atingerea scopului principal, acordarea serviciilor medicale populației la toate etapele: în asistența medicală de ambulator spitalicească, recuperare etc.
       În Ziua Internațională a Asistentelor Medicale, Administrația IMSP SC MSMPS, suplimentar accentuează activitatea asistentelor medicale din întreg colectivul: asistente medicale spitalicești, primară, specializată de ambulator, întregului colectiv de asistente medicale, care muncesc cu abnegație, consacrîndu-se totalmente și pe deplin acordînd asistență medicală calitativă populației.
       Asistentele Medicale au contribuit enorm, manifestînd în ultimii ani, creșterea autorității SC MSMPS, care cu cinste și-a ocupat locul de frunte între instituțiile medicale din întreaga țară.
       Avem un colectiv de asistente medicale inteligente, profesioniste dedicate complet destinației sale, excelent de bine dirijate de Asistenta Principală și Asistenele Superioare din toate secțiile instituției, ocupînd locuri premiante la diferite manifestații republicane.
       Exemplu de invidiat între instituțiile medicale din țară, dintre care este activitatea SC MSMPS, în cadrul antrenării în triajul și tratamentul pacienților COVID-19, care prin ordinul MSMPS, din Instituție cu destinație profil chirurgical, somație și recuperare, a fost transformat în spital pentru tratarea pacienților cu COVID-19.
       Pentru SC MSMPS, a fost un examen extrem de important pe care instituția la susținut cu un succes deosebit, față de alte spitale, în acordarea asistenței medicale pacienților COVID-19.
       Au fost supuși trajului-1443 pacienți din ei cazuri confirmate COVID-19. Au fost transferați la prima etapă-142 pacienți, la spitalul boli infecțioase Toma Ciorbă, la etapa a doua – 388 pacienți COVID-19 s-au aflat la tratament în cadrul spitalului.
       Succesul obținut se datorează și asistentelor medicale, în această perioadă destul de complicată care ne-a dat posibilitate să traversăm cu rezultate extrem de bune.
       Pentru buna activitate suntem profund recunoscători și vă aducem sincere mulțumiri, dorindu-vă cele mai frumoase felicitări, multă sănătate, succes și noi realizări personale și profesionale cu ocazia Zilei Internaționale a Asistentelor Medicale.
       Sunteți mîndria instituției noastre și a întregului sistem de sănătate din Republica Moldova.
       La mulți ani!

       Gheorghe ȚURCANU
       Director al IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale