12 mai – Ziua Internațională a Asistentului Medical

image

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali este celebrată în întreaga lume la 12 mai, dată ce marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a pus bazele moderne ale asistenţei medicale.
Anul 2021 este declarat Anul Internațional al Asistentelor Medicali și Îngrijitorilor, cu deviza : “Asistenții medicali – o voce pentru a conduce,o viziune pentru asistența medicală viitoare ”
Asistenţii medicali joacă un rol cheie în toate instituţiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranţa examinarea și tratarea pacienţilor. Ei sunt cei care în fiecare zi dau dovadă de competență și demnitate profesională, în special, în această perioadă de pandemie în care au demonstrat curaj, răbdare, putere și suflet mare, conștietizind riscurile acestei profesii, provocarile dar și succesele echipei.
Cu prilejul zilei profesionale, administrația IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale , Vă adreseză sincere urări de sănătate şi prosperare, realizări frumoase şi noi succese în realizarea sarcinilor nobile pe tărâmul profesiei de loc uşoare, care zi de zi oferă provocări, dar şi motivaţii pentru performanţă şi perfecţiune. Să vă bucurați de respectul colegilor, de gratitudinea pacienților și dragostea persoanelor dragi.
Vă mulţumim din suflet pentru munca și devotamentul dumneavoastră !